Zanimivosti v bližini

Krajinski park Strunjan

Ugodna morska klima in lega Strunjanskega polotoka v zavetrju pred burjo, je botrovala raznolikosti naravnih danosti. Človek jih je izkoristil za svoje preživetje in v sožitju z naravo oblikoval značilno krajino. Razložena poselitev, kmetovanje na terasah, priobalno ribištvo in rokodelsko solinarstvo omogočajo ohranitev življenjske pestrosti.
Krajinski park Strunjan

Izola

Staro mediteransko mestece Izola se naslanja na jugozahodno obalo Tržaškega zaliva, kjer se pristna tradicija ribištva in vinarstva, mistični sledovi preteklosti ter prijaznost domačinov stapljajo v nepozaben mozaik doživetij. Temperamentni utrip mesta in romantični značaj kar vabita v svoje naročje, zato pravijo, da Izole ne pozabiš nikoli.
Izola

Portorož

Portorož ponuja vse – karkoli že si zaželite! Najobsežnejšo ponudbo wellnessa v Evropi, peščene plaže, marino, čar starega kopališča in trendovske klube tik ob morju. Prefinjene restavracije in domačne gostilnice, kjer ves dan gori ogenj v kaminu. In ljudi, ki čakajo, da poskrbijo za vaš nepozabni dopust …
Portorož

Piran

Vsak, ki ga bo odkril, bo bogato poplačan: z njegovim edinstvenim vzdušjem, mirom in šarmom, ki se poraja že stoletja. Nič ne daje vtisa 'turističnega', vse je pristno: hiše in prebivalci, pa tukajšnji lokali in trgovinice. In ni prostorčka v mestu, s katerega ne bi imeli pogleda, ki jemlje dih in ustvarja srečne trenutke.
Piran

Koper

Zgodba Kopra se je začela pisati že v srednji bronasti dobi, 1500 let pred našim štetjem. Nekoč je Koper bil otok, njegova najstarejša poselitev seže v predrimsko in rimsko obdobje. Vrsta kulturnih doživetij bogati mestne ulice in trge. Skozi leto in še posebej v poletnih mesecih. Mladost, ki jo je v mesto prinesel sedež mlade Univerze na Primorksem dodaja Kopru, mestu z bogato preteklostjo, pogumno sedanjostjo in prav takšno prihodnostjo, poseben čar.
Koper